Minden konyha egyén specifikus
Két dolgot kell övtöznünk, a dizájnt a praktikummal!
Véleményem szerint egy jó konyha séma miniatür gyártósornak felel meg!
Mire is gondolok ?
Fontoss a sorrend :
1. Hűtő
2. Egy használható pult , amire a hűtőből kivett és megvásárolt élelmiszert tároljuk
3. Mosogató , igény szerint ez teljesen szubjektív
4. Mosogatógép, (ez felcserélhető akár amosogatóval is ) 45 cm és 60 cm méretben kaphatók általában
5, Egy lehetőségekhez képest nagy pult (az előkészitett alapanyagoknak és egyébb konyhai gépeknek )
6. Főzőlap ( ha van rá lehetőség a sűtőt magas állószekrényben helyezük el igazán praktikus és modern )
Ha a főzőlap és a sütő egy szekrényben található akkor itt vége is a listának !
De ha magasütőbeépítős szekrényben gondolkozzunk ,nagyon fontos szabály nem szabad közvetlenül a főzőlap mellé helyezni !
Minimum 10cm de inkább 20-30 cm -es pultot tervezzünk közzé ,igy nagyobb edénnyel is simán elférünk !
Egy utolsó jó tanács : a konyhát nem csak a szabványnak tervezzük !
Sokan esnek abba a hibába ,hogy csak szak paraméterekben gondolkodnak,
persze nem ok nélkül, a beépítehető gépek méreteit szigorúan be kell tartani ,
de azért tervezéskor figyelembe kell venni a megrendelő testi adottságait is !